Varma mackor - heta tomater
En sak som jag undrat över många gånger, när jag äter varma mackor, är varför tomater kan bli så infernaliskt heta. Man lyckas nästan alltid bränna sig på tomaterna även om resten har svalnat. Varför är det så? Kan någon ge en nöjaktig förklaring?
Nej.
Har varit norrut så har därför inte läst i din blogg på några dagar.
Men jag tycker inte om när du skriver att du är värdelös....för det är du inte .Ingen är värdelös.
Förra veckan så var det besök i området från en organisation där kvinnorna/ unga tjejer fick gå och ringa på men mannen/killen stod i bakgrunden och noterade.....eftersom vi bor i radhus så var det lätt att följa.
Och sedan skriver du att du är otillräcklig för din man inte motsvarar hans förväntningar hur hade det varit om situationen varit tvärtom att det var han som pendlade till jobbet i veckorna vad skulle förväntas av honom.
Livet är tyvärr inte rättvist!
Det skulle stå att du inte motsvarar din mans förväntningar.
Håller givetvis med om att du inte är värdelös, men jag vet att du vet det redan....
Jo, det där med tomaterna. Dom innehåller en massa vatten som lagrar energi bättre än luftigt bröd som kallnar direkt men tar det ur ugnen ut i svala luften. Definitionen på¨en kalori är den mängd energi som åtgår för att värma ett gram vatten från +4 till +5 grader. På samma sätt avges en kalori när den svalnar i tex munnen. Mera värme i tomat än i bröd alltså! Såvar det!!