Head picture

Norsk film

Kollade på en norsk film ikväll. Norska filmer är ofta kul, lite underfundiga, och mycket personligheter. I den här spelade Peter Stormare en biroll.

Om man tar ett jobb, på vilkoret att man ska jobba vissa tider och inte ägna sig åt konkurrerande verksamhet på fritiden, och sedan startar ett eget företag med konkurrerande verksamhet som man jobbar med delvis på sin ordinarie arbetstid. Vems fel blir det om man får sparken?

Om man är med i ett politiskt parti som säger sig stå för en viss åskådning eller ideologi, och förespråkar ett visst program och vissa värderingar, och man sedan börjar agitera för ett annat partis värderingar och program. Vems fel är det om man då inte får fortsätta att vara medlem i sitt parti?

Vad jag vill komma fram till är, att om man har gjort ett val, ingått ett avtal eller accepterat ett regelverk och vet vad det innebär, och sedan väljer att bryta mot det och göra något något annat, får man ta konsekvenserna. Man kan ha gjort fel val från början, visserligen. Men man får ändå ta konsekvenserna av att byta linje.

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Vissa val föds in i och därför accepterar man dem
men som utomstående är det så oförståligt, och med den nya tekniken så försvinner även viss del av "straffet"! Men förstår dig hela ditt liv och din identitet är ju detta!

Postat av: Anima Mea

Skönt att du förstår. Ibland tar det lång tid att ändra på förhållanden, och då måste man utrusta sig med tålamod under tiden, annars mårman bara dåligt själv. Man blir som en Don Quijote med en fåfäng kamp mot opåverkbara väderkvarnar.

2008-01-03 @ 15:55:05
URL: http://animamea.blogg.se

Skriv det du tänker här:

Namn:
Minns mig

E-postadress:

URL:

Synpunkter:

Trackback