Head picture

Nimis

Vi gjorde en utflykt till Kullabergs Naturreservat och besökte Lars Vilks' installation av drivved, som kallas Nimis, vilket betryder "för mycket" på latin. Det var en besvärlig promenad nedför bergssidan, slipprigt och regnvått med hala rötter och kantiga stenar. Vi kämpade länge. Några av oss gav till och med upp och vände tillbaka.
Hunden och jag var först på plats. Det är en makalös skapelse, ett schabrak, ett kaos av pinnar, stockar och brädor, mer eller mindre illa medfarna och alla rejält fastspikade helt sanslöst okoordinerat. Men ändå bildar allt tillsammans ett fantastiskt byggnadsverk. Det är verkligen en upplevelse.
Sonens kusin (tjej, 26 år) och jag näckade i havet innan vi skulle påbörja den branta stigningen tillbaka. Det var väldigt uppfriskande. Jag kan rekommendera att man besöker Nimis på kvällen, för då har solen hunnit runt Kullen, och lyser på konstverket.
Brevid ligger Arx, en installation gjord i stenar och betong. Den påminner om en gammal ruin, eller en kombination av sandslott och medeltida fästning.
Sammantaget var det en väldigt trevlig utflykt.

Kommentarer

Skriv det du tänker här:

Namn:
Minns mig

E-postadress:

URL:

Synpunkter:

Trackback