Head picture

Sneaka in

Det är verkligen öken på internetfronten här. Det finns ett enda internetkfaé med uråldriga, slöa burkar som har myntikast(!). Det går inte att koppla in sin egen laptop. Man skulle kunna tro att klockan vridits 20 år tillbaka. Hur som helst, har jag hittat ett hotell som har en bra lina. De har en dator också, men den har gått sönder, så de har inget emot att jag kopplar upp min laptop. De vet inte att jag inte bor här... Än så länge, i alla fall.
Jag har fått iväg min fil till jobbet, som jag skulle. Bara några dagar för sent. Men det är ju jul och semester, och annat. Vem kan begära mer?
Det börjar dock klia i kroppen att få komma hem. Det är skönt med lugn och ro, men några dagar räcker.
Jag läser en tegelstensbok av Ken Follet. Den heter An Endless World och är en fortsättning The Pillars of the World.
Det är bra tidsfördriv.
Nu ska vi ut och göra stan osäker.
Ha det!

Skönt

Har det underbart i värmen. Slappar, läser, sover. Vi äter gott och tar en öl med jämna mellanrum. Det är ca 25 grader. Precis lagom.
Inget nätverk på hotellet. Glömde telefonen hemma. Allt är så lugnt.

Genom regn och mörker

Vi har åkt nästan fyra timmar genom ett fullständigt mörkt landskap. Regnet har piskat ner hela tiden och gjort det jobbigt att se. Vi har lyssnat på talbok för att fördriva tiden. Nu är vi äntligen hemma, och det känns skönt. Det är en hel vecka sedan jag var hemma sist. I morgon ska jag slippa flyga bort. Jag får vara hemma i hela två dagar innan vi drar söderut till solen och värmen. Två dagar.
Altandörren har stått olåst hela helgen, med nyckeln i. För ett par veckor sedan undrade vi var Makens nyckelknippa tagit vägen. Det visade sig att den hängt på utsidan av huset, i en en dörr som vi inte använder så ofta, under en hel vecka....
Tur för oss att det inte verkar vara så mycket brottsbenägna typer häromkring.
Nu känns det som en bra idé att knoppa in, sova sina åtta timmar i lugn och ro, och vakna pigg och utviilad till en underbar dag i morgon... Skoja bara. Pigg och utvilad har jag aldrig vaknat i hela mitt liv, om jag inte legat sjuk i feber, eller nåt.
Men sova ska jag i alla fall. Och det ska bli skönt.Tåg: går bra ibland

Jag sitter på tåget och skumpar. Nåja, det är rätt ok faktiskt. En stor fördel är att det är mycket tystare än flyget, och det finns internet. Jag har redan flugit fyra gånger de senaste två dagarna, så det kan vara trevligt med lite omväxling.
Bleken och jag har tillsammans med flera andra kollegor varit ute på övning. Det var riktgt bra. Men det var krävande och intensivt.

Nu ska jag åka hem till svärföräldrarna och koppla av. Jag har köpt med mig likör till Svärmor och Whisky till Svärfar. Det tror jag de kommer att gilla.
Jag fick lite beröm av Blekens chef idag. Jag sa att han skött sig bra också de senaste dagarna. Och det har han faktiskt. Jag är förvånad. Jag hade varnat konsulterna för hur otålig och ohövlig han kan vara, men vi såg inget sådant.
Det enda stora minuset var att en av nyckelpersonerna blivit sjuk. Nu måste Bleken och jag ta en duvning separat med honom. Det är både tidskrävande och svårt.
Bleken och jag kommer fortfarande bra överens, och vi har inte haft några större konflikter. Han kanske är bra på riktigt.
Han har inte börjat stöta på mig heller, vilket jag upplever som oerhört positivt. Jag tror inte jag skulle palla med en sådan chef till.
(Jag tror att mitt tangentbord håller på att lägga av. När jag har skrivit en mening får jag gå in och fylla i bokstäver som inte "blivit" något).


Sista rycket

Äri landet i Öster. Jag gick upp fyra i morse för att hinna till flyget, och sedan har det varit fullt ös hela dagen. Sista övningen gjordes klar vid 22:00 lokal tid.
Maken har köpt en resa en vecka söderut. Vi ska läsa, sova i solen och riktigt koppla av.
Igår kväll hade vi sedvanlig julfest. Det var avtackning av tre kollegor, varav speciellt en kändes jobbigt att hon skulle sluta. Vi grät en stund tillsammans efteråt.
Den Andre var på. Han föreslog att "vi skulle supa oss fulla och att han skulle följa med mig hem och knulla". Han kan verkligen uttrycka sig så sublimt och finkänsligt...
Jag gick därifrån. Jag fattar inte hur han kan med. Det är något desperat över det hela. Samtidigt sårar det mig att han tycker att han kan säga sådana saker till mig. Det känns förolämpande. Det är så lågt.

Kanske nyttigt

I morse sov jag till halv tio. Jag satte mig och jobbade i en timme drygt och sedan tog jag en kort promenad med hunden. Jag jobbade drygt en timme till, men sedan tog det stopp. Jag blev orimligt trött och var tvungen att gå och lägga mig. Jag sov som en stock i tre timmar. Nu har jag jobbat några timmar till, och jag känner mig mycket piggare. Jag behövde nog verkligen sova. Tur att jag inte satt och häckade på något kontor idag, utan att jag var hemma och kunde ta chansen.

Ledsen - eller bara trött?

Idag gick jag hem på lunchen. Det hade jag inte tänkt göra, för jag kom inte till jobbet förrän halv tio, och eftersom jag skulle åka ut till flygplatsen vid två-tiden, tänkte jag bara ta ett par mackor, och hoppa över lunchen. Men jag glömde mackorna. Tanken på att ha två salamimackor liggandes i hallen i nästan en vecka, var inte så tilltalande, så jag bestämde mig för att åka hem i alla fall.
Väl hemma gjorde jag varm choklad, kröp upp i soffan och läste lite medan jag åt mina mackor. Det var så lugnt och skönt. Jag kände att jag inte ville gå ut igen. Jag läste dessutom vad Bodil Jönsson skrivit i sin bok Guld, vilket gjorde att jag tyckte att det var legitimt att jag satt där och "slösade" bort min arbetstid. På en sida stod det om att om man känner sig ledsen, kan det i själva verket vara så att man är trött.
Jag har känt mig väldigt ledsen den senaste tiden. Jag har dessutom känt mig fullständigt bottenlöst trött. Det är svårt att säga om jag är ledsen för att jag är trött, eller om det att jag är ledsen gör att jag blir trött.
Min teori är i alla fall att jag behöver vara ledig från jobbet, göra något annat ett tag. Jag behöver få tillbaka livet.

Varma mackor - heta tomater

När jag gick hem från jobbet vid sju-snåret, smet jag in på Ica-butiken och köpte ett par öl, pepparsalami och skivat formbröd. Sedan gick jag hem och gjorde varma mackor med salamin, skivade tomater, senapoch chevre på toppen. Det blev jättegott.
En sak som jag undrat över många gånger, när jag äter varma mackor, är varför tomater kan bli så infernaliskt heta. Man lyckas nästan alltid bränna sig på tomaterna även om resten har svalnat. Varför är det så? Kan någon ge en nöjaktig förklaring?

Urtiltat

När jag kollar på min blogg, har bilden längst upp liksom hoppat ur led. Jag vet inte vad det beror på, för jag har inte varit inne och ändrat något.
Någon som har ett bra tips om hur åtgärde detta?

Brev från Maken

Hej!

  • Jag är uppriktigt ledsen över att det blev som det blev. Ledsen eftersom jag vet att det påverkar dig negativt, ledsen eftersom jag inser vad det säger om mig, men också för att jag inser vad det säger om oss.
  • Jag är övertygad om att man måste kunna prata om "problem" utan att hamna i fällan att skuldbelägga, men jag tror att vi då båda har ett ansvar att se till att det inte är där vi landar. Det finns ju alltid en orsak till problem, men det måste kunna gå att nå den orsaken utan att skuldbelägga...
  • Jag måste dessutom erkänna, precis som du vid något tillfälle konstaterat, att jag inte alltid vet vad det är vi pratar om när vi för animerade diskussioner. Jag förmodar att det är då jag pratar "osammanhängande", som du så fint uttryckte det. Där av kommer i så fall att jag inte heller alltid vet vad jag säger. Det blir nog en del dumt sagt som jag egentligen inte menar...

Ta väl hand om dig.


Jag - en belastning

Jag anstränger mig inte tillräckligt för att allt ska bli bra. Jag har förstört Makens chanser. Jag utgör på det hela taget en belastning i hans liv. Idag sa han att det inte skulle göra något om jag försvann ut från det för gott.
Jag orkar inte tillräckligt mycket. Jobbet tar så mycket energi att jag inte lever upp till kraven jag har på mig från Maken.
Egentligen är jag rätt värdelös faktiskt. Jag är bara bra på jobbet, och det har inget egentligt värde. Det är bara en födkrok som man kan bli uppsagd ifrån när som helst.
Det kanske inte är så konstigt om jag har lite svårt att hålla humöret på topp.
Fast jag är bra på att göra god mat. Det vet jag att till och med Maken uppskattar. Fast jag gör det inte tillräckligt ofta.

Livet just nu


Det känns som om mitt liv är jobbet. Det finns inte mycket utrymme för annat. Det kan väl inte vara bra, eller?

Tur att jag åtminstone har hund.


Award från AnkanJag har blivit tilldelad ett Award från Ankan. Det tackar jag ödmjukast för.
Jag ska tänka ut sju personer jag ska skicka den vidare till. Återkommer.

Helt stopp

Jag mår hyfsat bra, och jag skulle kunna berätta massor, men jag har helt enkelt ingen lust alls att skriva. Eller kanske är det snarare en motvilja mot att skriva.
Det går säkert över. Kanske.

RSS 2.0