Head picture

Ont i halsen

Jobbade på mitt gamla jobb idag. Det var mer att jag var där på besök, gick runt och kollade på vad som förändrats, och snackade med kollegorna. Det känns inte längre som min arbetsplats. Tiden, min frånvaro och förändringarna har gjort att jag blivit alienerad. Inte helt och hållet, men tillräckligt.
På eftermiddagen kom halsontet smygande. Det var länge sedan jag hade så här ont i halsen. jag har inte tid förkylningar oich annat tjafs. Kan inte minnas när jag var sjukskriven sist. Det kan ha varit 2002, när jag blev opererad i magen. Då var jag hemma i en vecka.
I morgon ska jag flyga till Staden. Jag har möten i två dagar, ska tacka av min assistent med en flaska champagne och köpa ost. Sedan blir det flyget hem på fredag.
Lägenheten ser ut som kaos, eftersom jag hade så bråttom till flyget sist jag var där. Men det har knappast drabbat någon.

Radera det förflutna?

Maken vill att jag ska radera allting i min blogg som handlar om det som varit, det jobbiga. Han vill egentligen inte att jag ska blogga alls, men eftersom jag varit envis på den punkten, tycker han att det skulle vara lämpligt som en kompromiss, om jag tog bort allt som skulle kunna betraktas som komprometterande.
För mig känns det viktigt att kunna gå tillbaka ibland och se hur jag har förändrats när det gäller känslor och tankar. Det har ju skett en ganska stor omställning i livet och ibland kan det kanske vara nyttigt att påminna sig om att saker och ting har förändrats till det bättre i många avseenden. Maken tycker att jag kan spara ner det lokalt och läsa det när jag känner för det. Det har han ju rätt i.

Jag får fundera lite till, tror jag. Vad tycker du?


Förtorkad eller bara normal?

Den senaste tiden har jag skrivit lite, sällan och dessutom oinspirerat. Det återspeglar precis hur jag känner mig inuti. Nu undrar jag: Är det jag som har förtorkat som människa, blivit utan inspiration, förvandlats till en tråkig vardagsgnetande tant utan högre tankar än jobba, äta, sova? Eller är det bara normalt? Jag menar att det kanske är så här det är att inte ha några större bekymmer att brottas med. Då kanske känslolivet svalanr och stelnar till, allting lunkar på utan större variation och behovet att skriva av sig minskar?
Det ska väl inte behöva vara så att livet känns spännande och värt att skriva om bara om man befinner sig i kaos?
Hur som helst har jag det väldigt lugnt och stabilt nu, känns det som. Det är väldigt ovanligt, och det gör mig nästan orolig. Det skapar en liten krypande känsla av olust över att jag kanske missat något, eller att något oförutsett kommer att hända. Kanske ungefär som man skulle känna det om man kom till IKEA en söndag, och upptäckte att det var helt tomt på parkering, bara en kassa var öppen och ingen kö. Då skulle man ju verkligen undra.


Min dragning

Nu har jag haft min presentation med åtföljande diskussion. Jag tycker att det gick bra. Det som var viktiga punkter gick igenom utan större protester, och jag hade tänkt igenom väldigt noga hur jag skulle framföra de mest svåra sakerna på ett så lättsmält sätt som möjligt.
Bleken satt med som åhörare, men gav en del kommentarer ibland. Det fungerade bra.
När det blev dags för deras grupparbete, gick vi tillbaka till våra rum för att jobba, och här sitter jag nu med datorn i knät.
På vägen tillbaka pratade Bleken och jag om mötet. Han sa inte ett ord om hur han tyckte att jag hade skött mig. När han hade sin presentation i förrgår, sa jag att jag tyckte att han hade gjort bra ifrån sig och att jag var riktigt stolt över honom. Det hade varit trevligt om jag också fick lite beröm någon gång.

På resa med Bleken

Vi är på vår första resa tillsammans. I sitt beteende hittills påminner han väldigt mycket om den chef jag hade från början på det här jobbet, dvs den första av de sex. Han pratar inte med folk, läser e-post i sin mobil hela tiden, måste se viktig ut, och slänger upp sin bärbara och kopplar upp sig md 3G-modem så fort det finns den minsta chans.
Jag tror han får passa sig. Det är lätt att folk får en massa negativa vibbar av sådant. Särskilt med det gänget vi är med nu. Man måste lära sig att vara folklig, prata med alla, visa stort intresse för deras jobb och skoja om ditt och datt. Absolut inte ta sig själv för allvarligt.
Tråk-Bleken eller Bleken Tråk. Jag får fundera lite på det.
Jag fick i alla fall bästa rummet med jacuzzi,, som jag kan roa mig med.

Tappade passet

När jag åkte hem i torsdags upptäckte jag att passet var borta när jag kom till flygplatsen. Jag ringde runt dit där jag hade varit, men det fanns ingenstans. Jag fick ringa till polisen i Sverige och anmäla det försvunnet.
En telefonsvarare sa: Du är placerad i kö. Du har har plats...44. Vi tar emot ditt samtal så fort vi kan.
Det var ju tur att jag inte hade så mycket annat för mig i lounchen. Jag han äta en påse chips, gå på toa, snacka med en kollega osv. Sedan blev det min tur.

När jag skulle genom passkontrollen hemma, säger kontrollanten, när jag visade mitt körkort: Var har du varit? När jag svarade, sa han: Man måste ha pass för att komma dit, och tittade uppfordrande på mig. Jag vet, sa jag. Jag hade det också. När jag åkte dit. Han viftade förbi mig. Antagligen insåg han att jag var en helt vanlig resenär, och ingen skum typ som försökte bli insmugglad, eller nåt.

På fredagen var jag bokad på en massa aktiviteter, men jag bokade av allt och gick ut med hunden istället. Jag blev för trött, helt enkelt. På kvällen kom Svärföräldrarna samt Sonen med fru. Sedan har det varit ös och huset fullt av folk hela helgen.

Nu är jag tillbaka i Staden, med allt vad det innebär. Ändlösa möten, trafik, myller av kollegor. I morgon ska vi ha möte hela dagen, där vi ska prata om besparingar, sänka kostnader, skära ner, minska budgeten osv. Det ska verkligen bli skoj...

Underjordisk verksamhet

Idag har jag varit utrikes och ägnat mig åt underjordisk verksamhet tillsammans med kollegor, kunder och leverantörer från olika länder. Det har varit bådeh intressant och väldigt tröttande. Nu på kvällen har vi varit ute och ätit gott.
Det gjorde vi igår kväll också. På slutet kände jag att jag blev genuint trött. Inte på det sättet att jag absolut måste sova, utan en inre trötthet som beror på att allt pratande och skrattande kändes färdigt. Jag kan vara väldigt trevlig och social, och jag kan anpassa mig till vad som förväntas av mig, men till slut når det en gräns när jag känner: nog.
Jag sa artigt godnatt, tackade för mig och dröp iväg till mitt rum.
Nu känns det oerhört skönt att få vara för sig själv, att få åka hem i morgon och att ha en hel natt av vila framför sig.

-

Följ min blogg med bloggkoll

Smärta med gäster

I torsdag kväll, när jag kom hem, åt vi en god laxmacka, som Maken fixade, och myste lite framför brasan innan vi kröp till kojs. Jag fick ont i vänstra höften. Det kom under kvällen och på natten gjorde det så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag kunde knappt röra mig i sängen utan att det gjorde outhärdligt ont.
På fredag morgon tog jag värktabletter och satt stilla och jobbade hela dagen. Det kändes hyfsat så länge tabletterna verkade. På natten till lördagen kom samma outhärdliga smärta tillbaka.
Jag bestämde mig för att åka till sjukhuset på lördagen. Det tog nästan hela dagen. Först tog de en snabbsänka, som visade något förhöjda värden. Jag blev skickad till röntgen, men det visade ingenting. Då blev jag skickad till ortopeden. Han tryckte, vred och bände, och av mina smärtförnimmelser drog han slutsatsen att jag hade en akut inflammation i det muskelfäste som sitter precis vid höfleden. Jag fick antiinflammatorisk medicin att plugga in där bak.
Idag känns det mycket bättre, men han sa att det kan ta veckor innan det blir riktigt bra. Jag fick rådet att göra stretchövningar så mycket det går.
På kvällen hade vi gäster hemma. Jag gjorde en riktigt smarrig moussaka, och bjöd på blåbärs- och vaniljglass med hallonsås till efterrät. Men jag var så trött att jag nästan somnade i soffan efter maten. som tur är knner vi dem så väl, så det gjorde inte så mycket. Det skönt att man kan slappna av tillsammans. De sov över i gästrummet och åkte hem efter en sen frukost med nybakade ciabatta i morse.

Klart

Nu sitter jag återigen i loungen efter en räkmacka med öl i restaurangen, men idag passar jag på att hetsäta Zoo och Djungelvrål, min favoritkombination. Det gick bra till slut. Idag kändes allting bättre, och vi levererade med gott resultat. Det är alltid lika skönt när det är klart.
Det är en utmaning att dela ut konstruktiva kängor utan att fok blir sura. Vitsen är ju att de ska ta till sig och jobba på med det de ska, fast ännu bättre.

Det är gott om tid till nästa flyg. Jag kommer att hinna gå igenom min överfulla inbox, äta upp godiset och lyssna vidare på Flyga drake,

Trögt

Idag har allt gått så trögt. Min hjärna känns som segt som sirap i kylen. Mina medarbetare har suttit stumma och tomma, utan idéer och utan inspiration. Jag känner att det är mitt fel som inte lyckats inspirera och uppmuntra tillräckligt.
Det kändes hyfsat bra fram till lunch, men sedan blev det inte bra. Jag är trött.
Nu ska vi ut och käka en bit, och jag hoppas verkligen att kvällen och morgondagen blir bättre. Annars blir det här ett magplask utan dess like.
Jag stötte ihop med Bleken i matsalen. Han är ute på sin första turné och besöker verksamheterna. Han såg glad ut att se mig. Vi bytte några ord helt kort.

Long time no see

Det har gått en hel vecka sedan jag skrev sist. Det har hänt en massa, och samtidigt ingenting. Jag menar att ingenting drastiskt har hänt, inga stora förändringar har inträffat och det mesta rullar på som förväntat.
Jag hade ett mycket uppriktigt samtal med vår VD förra veckan. Jag tror knappast att det förändrade något i sak, men jag har i alla fall fått möjlighet att följa upp mitt brev som jag skrev, och få en del feedback på det.
Just nu sitter jag i loungen och tittar ut över en regnblank flygplats. Hela dagen har gått åt till flygstrul, med busstransport till annan flygplats, förseningar hela vägen osv. Jag känner mig rättså luttrad vid det här laget.
Framför mig har jag två intensiva dagar på bortaplan, som jag kanske borde ha lagt mer tid på att förbereda. Eller så kanske jag börjar kunna klara mig på rutin nu.
Hösten har fått grepp om mig, och hur jag än vrider mig, kan jag inte komma undan. För varje dag blir det tjockare och tjockare i almanackan, och jag försöker febrilt undvika att stanna borta fler dagar än fyra i veckan. Trots det, tvingas jag tumma på det, för att få det att gå ihop.
Om bara ett par veckor slutar min assistent, och då är jag helt ensam igen. Jag får lite ont i magen när jag tänker på allt som ska göras.
Jag måste agera nu för att hitta en lösning.

Jo, det har nog gått bra...

Det känns inte bra i magen, riktigt. Men jag vet inte riktigt varför. Jag kanske måste försöka se lite mer positivt på saker och ting. Ibland är det lätt att fastna i negativa tankebanor.
Jag ska gå och träna istället. Lite endorfiner i omloppet skadar inte.

RSS 2.0