Head picture

Sol och bad

Maken och jag har tagit tio dagars semester vid Medelhavet. Det känns riktigt skönt att vara här. Vi bor bra i en egen lägenhet med en stenterass. Det är gångavstånd till stranden, och på vägen passerar man genom gamla stan med en massa pittoreska hus, små butiker och kaféer. Vi stormtrivs.
Det är ca 25-28 grader och soligt på dagarna och ca 20 grader på kvällarna. Idag har jag till och med badat. Det är behagligare väder än vad jag trodde.
Vi äter gott, sover gott och har det nästan för bra. Hur ska man kunna anpassa sig till verkligheten efter det här?


Frisk och kry

Jag sov som en stock en hel förmiddag. Sedan satte jag mig och jobbade och fick gjort en massa. Vid fyra-tiden kom en kollega och hämtade mig, och efter det har jag varit i full gång igen. På kvällen hade de ordnat en jättretrevlig middag långt ute i bushen, vid en lite sjö, där vi satt i ett runt hus med en öppen eld i mitten. De lagade maten över elden, och det var både gott och mysigt. Två trubadurer var där och sjöng Cornelis-låtar.
Igår kväll kom jag hem igen, och idag har jag varit iväg öch hat en dragning på ett möte i en stad lite söderut häifrån.
Nu ska det bli jätteskönt att ha helg. Vi ska äta oxfilé och dricka rödvin.

Inte bra

Mitt i alltihopa, när jag verkligen måste vara på topp, känner jag hur hela kroppen strejkar. Ont i halsen, öm i varenda muskelfiber, ont i huvudet och så stel i nacken att det knastrar.
Det är bara att stanna i sängen och invänta bättre tider. Som tur är, kan jag i alla fall jobba lite grand eftersom jag har med mig dator och modem (å andra sidan: när har jag inte haft med mig dator och modem?).

Underbar dag

Det är verkligen fantastiskt fint väder idag. Jag och jycken gick en lång promenad, och det räcker utmärkt att bara ha shorts och linne på sig idag. Jycken fick förstås ha päls, som vanligt. Nu är det så sent på hösten att man får gå med hunden på hela stranden, så det gjorde vi. Det är så fridfullt med kluckandet mot stranden, sjöfåglarna som pysslar med sitt och olika spår i sanden av hästar, hundar, rådjur och människor. Jag höll mig borta från björnbärssnåren idag. Rivmärkena från de förra dusterna börjar läka nu, och jag har frysen full, så jag får försöka hålla igen lite.
Nu ska jag dock sätta mig och jobba med saker som jag inte hunnit med under veckan. Jag känner ett starkt behov av att komma ikapp, så jag slipper känna stressen av att hela tiden ligga efter. Förhoppningsvis blir det bättre balans senare, fast så tror jag alltid, och så brukar det sällan bli. Men jag kan ju inte bara ge upp.
Maken jobbar hela dagen, så jag kan göra precis vad jag vill utan att det stör.
Helgen blir väldigt kort när jag kommer hem vid halv åtta på fredagkväll, och åker hemifrån kl 06:00 måndag morgon. Det gäller att hinna med. Dessutom måste jag packa stora väskan den här gången, eftersom jag ska vara borta till på torsdag kväll, och inte i Staden som jag brukar. Dit tar jag bara med mig ryggsäck, eftersom det mesta redan finns där, så det är enkelt. Men packångesten sparar jag till i morgon. "Var dag har nog av sin egen plåga", som Jesus sa.

Trött

Orkar inte

RSS 2.0