Head picture

Tragisk, onödig död

När vi har varit i ett fattigt land i Sydamerika några gånger, har vi lärt känna en del människor där. Sonen var däri flera månader i sträck vid ett tillfälle, och fick då en nära vän, José, en kille som var några år äldre än Sonen och verkligen ine tillhörde det övreskiktet i samhället.
För ca ett och ett halvt år sedan blev vi inbjudna till bröllop. José skulle gifta sig. Vi kunde inte åka dit till bröllopet, utan tänkte skicka en present. Nu är det inte så enkelt att skicka saker till dte här landet. Posten kan man inte lita på. Allt som är något värt att ha försvinner på vägen. Vanligt folk, som José har inga datorer, och det är alldeles för dyrt att ringa, om någon av de fattiga mot förmodan skulle ha en telefon.
Nu för en vecka sedan skulle ett par som vi känner åka dit, och därför skickade vi med en liten present till José och hans fru. Det fick bli något som tog lite plats i pckningen, men ändå skulle vara värdefullt för dem. Vi köpte ett typiskt svenskt litet Höganäs-krus och fyllde det med små rullar av US 20-dollarsedlar. Det kommer de att få nyttta av tänkte vi.
Vi fick via e-post reda på att presenten var levererad, men att Josés fru dött i samband med att hon födde deras tvillingar. Nu var han ensam med tvillingarna, och han hade säkert nytta av pengarna.
Det hemska är, att om hans fru fått vård, om hon inte hade varit fattig i ett fattigt land, hade hon inte dött.
Det gör ont så ända in i själen att veta att det händer varje dag.

Kommentarer

Skriv det du tänker här:

Namn:
Minns mig

E-postadress:

URL:

Synpunkter:

Trackback