Head picture

För fint

Det har helt enkelt varit för fint väder de senaste dagarna, för att jag skulle vilja ägna tid åt att blogga. Jag har njutit av värmen, trädgården och havet. Äntligen kom det något som liknar sommar på riktigt, och jag kan inte riktigt få nog av det. Hoppas verkligen att det håller i sig ett tag.
Några vänner ville ut och äta med oss i kväll, men jag avböjde. Jag ville helt enkelt inte behöva åka härifrån, och jag ville inte missa att sitta i kvällssolen på altanen efter maten. Är jag en partybroms?

Sommarväll i Staden

En underbar sommarvärme har äntligen lägrat sig över landet. Hoppas att den håller i sig ett tag. Jag känner att mina stela frusna lemmar tinar upp och blir mjuka och rörliga igen. Blodet flyter liksom lättare genom ådrorna när det är varmt, och det är lättare att känna sig lycklig.

efter jobbet invigde jag min inhandlade picknickfilt. Det var skönt att ligga en stund i halvsuggan under lövverket och lyssna till vågskvalpet. En i alla stycken välbehaglig afton.

I morgon ska jag flyga hem. Jag ska njuta av stillheten, allt det gröna, känna den saltmättade brisen från havet och bara andas. Det är snart semester.

Söndag vid 9-tiden

Det är afton och solens strålar silar genom lövverket och in i trädgården. Fåglarna verkar som om de tror att sommaren har kommit på allvar nu, av kvittret att döma. Själv känner jag mig luttrat skeptisk.
Men idag har varit en underbar dag. Vi avslutade den just med goda ostar, vitt vin  och färska jordgubbar.
I morgon bitti ska jag med fakirplanet till Staden. Sedan måste jag avstå från hemmets lugna vrå ända till på torsdag eftermiddag. Ibland undrar jag om min lön verkligen är kompensation nog, med tanke på att jag måste byta saltmättade, friska brisar från havet mot avgaser och trafikbuller. Det förkortar säkert min beräknade livslängd med flera år. Fast så känner jag det nu. När jag varit hemma ett tag, kliar det i hela mig att komma iväg. Så är det att vara en rastlös själ.
Om det blir fint väder i veckan, ska jag sluta jobbet tidigt och ta min rutiga picknick-filt med mig ut i närmsta park för att suga i mig allt jag kan få av sol och värme. Jag känner att jag behöver det. Det har varit för lite värme.
Jag ska dessutom köpa en ny bikini.
Där jag var förra veckan, hade inte ens snön smält. Hur står de ut?

Nu ska jag försöka samla ihop det jag ska ha med mig i morgon bitti. Det brukar vara tillräcklig panik ändå för at hinna.


Facebook

Jag har varit näst intill fanatisk Facebook-motståndare, men har nu fallit för det intensiva grupptrycket och skrivit in mig. Det känns lite som ett nederlag, men det gick inte att stå emot pressen från släkt och vänner längre.
Nu sitter jag där och Gillar folks status och Kommenterar vad folk har för sig. Lite kul är det faktiskt. Plus att jag har chattat med folk som jag tappat kontakten med, men som jag egentligen har haft mycket kul ihop med.
Det blir nog lite mindre krut på bloggen och mer krut på Facebook i framtiden, är jag rädd. Men det kanske bara är bra. Det känns som om bloggen fyllt ett viktigt syfte under en lång period, men det mesta av det syftet ligger bakom mig nu. Jag har inte alls samma behov av att skriva av mig, för det händer inte så mycket jobbiga saker längre. Och det jobbiga som händer nu, har jag nära och kära som jag kan ventilera det med.
Det kanske är en naturlig förändring, lite som att Doc "kom ut" med en ny avanonymiserad blogg, eller att Papamac blev Magnus Sjödin med hela världen. Ankan, som jag följde under lång tid, valde att lägga ner helt. Ja, det finns flera exempel på att bloggar fyller olika syften, och används på specifika sätt under vissa skeden in livet. Ingenting är statiskt.
Det är en del av tjusningen med att leva; att ingenting är statiskt.
Jag är mycket lyckligare nu än jag varit på länge, och det känns som om Maken och jag har ett väldigt bra liv tillsammans, bättre än någonsin. Jag vill vårda det.

Det är först nu, efter så många år och vedermödor, som jag kan säga till honom: "Jag älskar dig", och känna att jag menar det med hela hjärtat. Och det känns så skönt.


Hektisk vecka

Det har verkligen rullat på utan avbrott den här veckan. Presentationen i måndags gick hyfsat och resten av uppdragen den här veckan också. Men jag har jobbat från 6 på morgonen till 12 på natten i stort sett alla dagar, och jag är väldigt glad att det är en ledig fredag i morgon, för det behöver jag. Jag sov nästan hela flygresan hem idag.
Det var ytterligt skönt att komma hem idag. Sommarjobbaren var är och hade precis städat klart huset. Vi tog en kopp kaffe tillsammans och snackade lite. Hon är jättegullig och hunden börjar acceptera att det är flickan som bestämmer, och inte hunden.
Fast vi kanske får ha en liten internutildning i lite städteknik. Men det är en bagatell i sammanhanget.

Ett besked

Det regnade hela dagen, och jag jobbade på för att hinna göra klart månadsrapporten och lite annat. Arbetslusten har väl inte varit på 100%, men i alla fall bättre än på länge. Jag har verkligen inte gjort många knop de senaste veckorna. Först den jobbiga influensan, sedan förundersökningen, sedan pappa som dog och nu sist visdomstanden. För att inte tala om alla andra komplikationer som uppstår bara av att vara en kvinna mitt i livet. Det kanske inte ärså konstigt om tankarna varit lite splittrade.
Jag satt och pratade i telefon, när Den Andre gick förbi mitt rum. Han vinkade lite och jag höjde handen till en hälsning tillbaka. Det första gången jag såg honom sedan han var inne på förhör. Han såg bekymrad ut, och passerade förbi sitt överfulla postfack utan att ta med sig posten, vilket tyder på att han kanske inte heller är så fokuserad.
På tåget till flyget kom det på en man som brukar flyga med samma flyg som jag. Vi har sett varandra säkert en eller ett par gånger i veckan i två års tid, men aldrig pratat med varandra. Det gjorde vi den här gången, för det fanns inga andra i hela vagnen, och det hade liksom känts pinsamt att inte säga något. Han har dagpendlat i fem års tid, men har precis nu övergått till att veckopendla.
Vi följdes genom säkerhetskontrollen och var på väg till loungen, när vi mötte Den Andre. Han hälsade, och tittade forskande på mig och på Pendlaren. Jag sa ingenting, utan hälsade bara kort tillbaka och gick vidare.
När jag kom hem, såg jag att jag hade fått meddelande från polisen att förundersökningen var nedagd, och att det inte kommer att bli något åtal, eftersom det inte gick att bevisa något.
Det kändes lite jobbigt, men samtidigt var det faktiskt det som jag var inställd på. Och det känns rättså bra att inte behöva ägna energi åt en jobbig rättegång. Det hade varit väldigt jobbigt att gå igenom det, och han blev frikänd. Det hade varit väldigt jobbigt om han hamnat i fängelse också. Det skulle jag inte vilja. Då är det bättre som det är nu: Han är faktiskt inte frikänd, utan det saknas möjligheter att bevisa något.
Sammantaget är jag nöjd. Jag har gjort en kraftig markering från min sida att jag inte accepterar det han har gjort, men det blev inte outhärdligt jobbigt att gå igenom det.

Presentation och Paasilinna

Idag har jag jobbat klart min presentation. Bleken tyckte den blev bra, även om han hade en del synpunkter, men det har han alltid. Och det är väl bra med konstruktiv kritik.
De har gjort om programmet lite. Det visade sig att Den Andre ska prata precis innan mig. Ja, det är väl skit samma. Jag har inte stött på honom sedan han var på förhör, men jag hörde hans röst i korridoren idag, och klack liksom till i mig av någonting. Jag tror det var rädsla.
Det är fint väder i kväll. Det skulle vara skönt att gå en promenad och få lite luft. Jag tror jag gör det, även om det är lite trist att göra det ensam. Men jobbar man så här sent och inte planerar någonting, får man skylla sig själv.
Lite mat borde jag fixa mig också. Jag har varit ganska ordentlig den senaste tiden. Ätit frukost varje dag, ordentlig lunch och riktig mat när jag kommer hem. Jag har faktiskt gått ner några kilo bara på att bli lite mer ordentlig.
Jag har börjat lyssna på en ny bok. Den är skriven av Arto Paasilinna och heter Världens bästa by. Nu har jag kommit till tredje cd.n och jag tycker han skriver väldigt kul. Dessutom gillar jag inläsningen med den där sjungande finlandssvenskan.

Blev inte alls så

Jag kom aldrig till mötet. Det blev så struligt med för lite tid på eftermiddagen, så att vi bestämde oss för att skjuta fram det till den 29 juni istället.
Det gjorde inget, mer än att jag fick åka till flygplatsen fram och tillbaka, men hellre det, än att ägna en hel dag åt att åka och inte hinna avhandla det som jag vill hinna med.
Dessutom hinner jag i lugn och ro göra presentationen som ska vara klar idag istället, vilket känns lite lugnande för nerverna. Jag ska prata i 20 minuter för alla chefer i hela koncernen, ca 120 stycken, på engelska, om saker som jag och mina medarbetare jobbar med, och som alla mer eller mindre direkt påverkas av. Det skulle man kunna bli lite nervös av, känns det som.

Lite intressant

Jag sitter på tåget till flygplatsen. Jag är på väg till ett möte med Stursken och hans underordnade, som även rapporterar till mig i matrisen. Vi ska få 'samsyn' idag när det gäller hur våra nätverk ska fungera osv. Det ska bli spännande att se. Det är Stursken som kallat. Jag lämnar en regnig stad och hoppas på sol dit jag kommer.

Last Track

Jag skulle jobba hemma i lugn och ro idag, trodde jag. Bleken ringde och undrade om telefonnumret till mötet i eftermiddag. Ja, han antog att det var ett telefonmöte, eftersom jag var hemma. Shit! Det är hopplöst när man börjat flytta runt ett möte. Det här mötet har jag flyttat på hur många gånger som helst i ett par månader. Det gick bara inte att flytta det igen. Dessutom när folk redan ha flugit till Staden för att vara med.
Inom en halvtimme satt jag nyduschad och till och med påklädd i bilen på väg till flyget. Jag fick åka till flygplatsen längst bort, eftersom de som är närmare inte hade några avgångar.
Det var lite tight med tiden, men jag vet exakt hur jag ska springa för att hinna. Har liksom gjort det förr...
Men när jag kom till säkerhetskontrollen vid Fast Track började problemen. Mitt Eurobonus kort fungerade inte i deras kortläsare, trots att det är helt nytt. De vägrade att acceptera mitt boardingkort som jag hade i telefonen. Det fanns ingen SAS-personal i disken i anslutning till Fast Track. Självbetjäningsmaskinen utanför fungerade inte.

Jag var tvungen att springa ner på plan ett för att få ett boardingkort utskrivet. När jag sedan kom tillbaka med det, valde en kvinna i säkerhetskontrollen att genomsöka min ryggsäck mycket noggrant. Jag hade inget flytande, inga ovanliga föremål, inga metallföremål, utan bara papper, glasögonfodral och kläder. Datorn var urplockad. Jag reser med den ryggsäcken varje vecka, och den har aldrig genomsökts så noggrant tidigare. När jag igen påpekade att jag höll på att missa min avgång, sa hon bara surt "Det här är en säkerhetskontroll". Hon öppnade mitt glasögonfodral, till och med mitt tomma fodral till solglasögonen, öppnade varje dragkedja och kollade i varje fack. Hon gjorde det utstuderat långsamt och vägrade att skynda sig. Hon motiverade inte varför hon ville söka manuellt, och sa inte vad hon letade efter. (Jag har varit med om att man velat titta på något speciellt i en väska, men då är det för att man inte kunnat identifiera ett föremål vid genomlysningen eller att något ser konstigt ut, och då tycker jag det är motiverat).

Hennes agerande var mycket provocerande, med tanke på omständig­heterna och att det var ett klart utövande av maktmissbruk. Jag ska anmäla det.
Jag kom med planet i alla fall, trots allt. Det var säkert tacke vare en SAS-anställd kille som jag sprang på och bad hjälpa mig. Han ringde till gaten och sa att jag var på väg, och han stod till och med där vid gaten och vaktade när jag kom, så att de inte skulle åka utan mig. Det tycker jag var jätteschysst.
Nu har vi haft mötet och allt är frid och fröjd.

Gråter

Jag vet inte vad det är med mig. Jag brukar sällan gråta, men det stämmer inte nu. Jag gråter för allt och ingenting. Jag gråter när jag ser nyheterna, för att det är så mycket elände. Jag gråter när jag ser filmer, fast de inte ens är särskilt sorgliga. Jag sitter här i trädgården, på altanen, medan fåglarna kvittrar och ingenting är särskilt fel, och gråter. Jag kan liksom inte hejda det. Det är precis som om det är något som måste komma ut, fast jag inte förstår vad det är.
Det har hållit på ända sedan i lördags.

Indisk mat

Vi är lite grand inne i ett Indien-stim just nu. Dels lyssnar vi på en bok som heter Shantaram, en riktig tegelsten, och dels funderar Sonen på att dra med oss till Indien i vinter. Jag är på, men Maken förhåller sig lite svalare till planerna.
Men dessutom äter vi indisk mat. Det är så gott. Avslutningen på måltiden blev dock mer italiensk: En riktigt god grappa och mörk chokadbit.

Sommarjobbare

Idag har jag anställt en söt liten flicka som är 16 år för att passa hunden i sommar när jag är borta och Maken jobbar. det blir ett par dagar i veckan under ett par månader. Hon vill gärna ha en hund, och det är därför hon tyckte det skulle vara kul att passa vår. Den kan hon ta med till stranden och leka med, och alla blir glada.
Hon får vara här i vårt hus, och de dagar hon städar får hon extra betalt. Hon får rumstera i ett helt hus högst 100 meter från badstranden, kan ta vad hon vill har ur kylen, glass, dricka och olika sorters kaffe, capuccino eller espresso ur maskinen. Det finns en massa filmer att kolla på om det är dåligt väder, och hon kan koppla sin iPod till stereon.
Dessutom bor hon inte längre bort än att hon kan gå hem under dagen, om hon skulle drabbas av plötslig hemlängtan. Jag hoppas att det ska fungera bra. Om jag skulle ha ett sådant sommarjobb skulle jag vara nöjd.

Tillbaka hemma

Dagen har förflutit utan några obehagliga sammanstötningar med Den Andre. Jag undrar hur det har gått för honom med förhöret. Jag tror inte han har varit på jobbet alls idag. Kan liksom inte låta bli att undra hur han känner det innerst inne.
Själv har jag kommit hem till en soligare tillvaro än i Staden. Det är visserligen kallt här också, men varmare än där i alla fall. Jag har frusit som en stucken gris hela veckan.
Maken håller på och gör rent trädäcket runt huset med skurmaskin. Det blir lite pålagringar på vintern, som känns sköna att få bort. Nu ska jag laga lite god mat och sedan ska vi nog kolla på någon film.

Smärtsamt kallt

Det är verkligen så att man drar sig för att gå ut. Det hade varit skönt om man kunde teleportera sig dit man ska, och att det kändes varmt och mjukt att göra det. Jag önskar att jag hade ett badkar. Snubben jag skulle köpa badkar av, är alltid i Kina när jag försöker få tag på honom. Och då säger han: Skriv ett mail vad du vill ha, så fixar jag det när jag kommer hem. Och sedan hör jag ingenting. Jag går in på hans webbsida och ser vad han har till salu, och hittar det jag vill ha, ringer upp och säger att jag vill köpa. Det som jag vill ha är alltid precis slut, och dessutom är han just nu i Kina, men om jag skickar ett mail... Jag vet inte. Kanske ska jag söka en annan leverantör.

Polisen ringde idag och läste upp förhöret med mig. Han hade uppfattat allting bra. Det var bara några små detaljer som jag behövde justera. I morgon blir förhöret med Den Andre. Bleken sa att han var på samma ställe som honom, Utrikes, och att han verkade på bra humör. Ja, det ska nog mycket till för att han ska låta sig påverkas. Undrar om han inte har en hel del psykopatiska drag, trots allt. Intelligenta psykopater är värst, för de är så bra på att låtsas att de är normala.

Nu ska jag snart gå hem till min lya, ta mig något att äta, och försöka vara en vanlig människa. Utan bekymmer.

På förhör

Idag träffade jag polisen för ett uppföljande förhör. Ett målsägandeombud var med också. Vi gick igenom hela händelseförloppet bit för bit, om och om igen. Jag fick svara på ganska ingående frågor, om "var han smekte" mig, hur jag "tog bort hans hand", i vilken ställning vi låg etc. På fredag ska Den Andre till förhör för första gången.
Det här är verkligen oerhört jobbigt, men jag försöker betrakta det som en intressant erfarenhet, en unik möjlighet att förstå mer om det svenska rättsväsendet. Det känns lite bättre om man kan glömma bort sig själv och se det mer som en uppgift som ska utföras.
Det är svinkallt i Staden, och käken värker oavbrutet.

Bra start på arbetsveckan

I morse gick jag upp tidigt och fick dsnabbt iväg ett viktigt dokument. Sedan gick hunden och jag en stilla morgonpromenad i solskenet. Det var redan så varmt att det var skönt med linne och shorts.
Idag sitter jag ute i skuggan av träden och jobbar. Det är en bris från havet som fläktar skönt.
Inte förränpå onsdag morgon behöver jag ta mig till Staden, med all trafik och allt oväsen. Det sägs att det fina vädret ska vara slut då för den här veckan ändå, så det kanske inte kommer att kännas alltför svårt.
Den Andre har inte hörts av, och det har passat utmärkt att jag kunnat hålla mig borta från kontoret ett tag.
På onsdag ska jag ha möte med den nye utredaren tillsammans med mitt ombud. Det känns lite jobbigt när jag tänker på det, men det är inte värre än att jag kan hantera det.

RSS 2.0