Head picture

Min frisör

Jag har börjat gå hos en ny frisör i Staden. Han är ett par år äldre än min son, vältränad och väldigt trendig. Idag var det andra gången jag var där. Kanske tyckte jag att det blev lite väl snällt den här gången. Jag ska säga det till honom vid tillfälle. Annars är han duktig, och otroligt pratsam.

Jag har haft datakrångel idag. Lösenord som haft konflikter med varandra där inne i det okända universum av koder, som finns i burken. Det uppstod efter att delar av systemet migrerats om, fast inte jag. Men på måndag ska min klient också fixas.

Nu funderar jag allvarligt på att gå hem. Det ser ut som skrutt i lägenheten, och det är min smala lycka att inte Maken kan komma dit och inspektera. Han skulle genast ha väldigt starka åsikter.

Den Andre har varit här på kontoret idag. Jag hörde att han gick förbi utanför mitt rum, och hejdade stegen lite. Men jag vände mig inte om och han fortsatte vidare i korridoren.

Dags att sova

Jag har inte gjort något vettigt i kväll. Bara försökt få ordning på kanalerna på TV:n med support från Maken via telefon. Det gick inte så bra. Vi måste ha en instruktion av något slag. Varför kan inte alla apparater vara användarvänliga så att man kan förstå dem intuitivt? Den här TV:n måste användas tillsammans med en speciell fjärrkontroll, och den har fullständigt obegripliga symboler, så man kan ändå inte lista ut hur den ska användas.

Jag har i alla fall ätit entrecôte med grönsaker och druckit rödvin. Det var inte så dumt.

Bara för att jag skrev som jag gjorde tidigare, att jag innerst inne ville att Den Andre skulle höra av sig och bry sig om mig, ringde han när jag kom hem från jobbet. Vi pratade en liten stund om jobbet, vår nye gemensamme chef och lite annat smått och gott. Neutrala saker, bara. 

Nu ska jag sova riktigt skönt.


Bråkdelar av sekunder

Under korta, knappt märkbara ögonblick, kan jag ibland känna det som om jag har vinden i ryggen. Det blåser visserligen snålt ute och det regnar, men ändå... I morse när jag kom ut ur stationsbyggnaden och skulle kämpa mig bort till kontoret, vek sig paraplyet omedelbart ut och in. Men på något sätt tycker jag ändå att, på det djupare planet, kan jag känna att jag är på rätt väg.
På lunchen idag, pratade jag med min kollega, som jag tycker väldigt bra om. Det känns som om jag känt henne i evigheter. Och ändå har vi så helt olika bakgrund och omständigheter. Men jag gillar henne, och jag tror att hon tycker rätt bra om mig också. Hon känns genuin och stöttande. Det är skönt att ha en kompis på jobbet. Det gör att saknade efter Den Andre minskar något.
För jag saknar honom, det kan jag inte förneka. Det är bra att han inte hör av sig, och samtidigt är jag någonstans allra längst inne ledsen över att han inte gör det. För jag vill att han ska sakna mig. Jag vill tro att han verkligen brydde sig om mig, fast jag mer än nog har fått bevisat för mig att han inte gjorde det.

Jag försöker att inte tänka på det, för det gör fortfarande ont i hjärtat. Men det finns stunder då allting känns riktigt bra. Små ögonblick av lycka.

Klyschor och floskler

Hittade följande definitioner på Passagen, som jag tyckte var rätt ok:
Klyscha/kliché = tomt (slitet) uttryck
Idiomatiskt uttryck = säreget, språktypiskt uttryckssätt
Floskel = en tom och lite pösig, hel fras

I stället för att bara kasta ett getöga på ämnet klyschor, tänkte jag göra slag i saken och göra en djupdykning i ämnet , för att få en skarpare bild och alla pusselbitarna på plats. Tillsyvend och sist skulle ett försök att hindra bruket av klyschor troligtvis vara som att slåss mot väderkvarnar, och samtidigt är det klart som korvspad att många tycker att de används för flitigt, och därmed riskerar att vattna ur språket. Jag vill naturlgtvis inte slå in öppna dörrar, för det gäller att välja sina krig och inte ta på sig Sisyfos-arbete i onödan. När det gäller ett måttligt bruk av klyschor, får man helt enkelt gilla läget och ta skeden i vacker hand. Men jag ska inte gå som katten kring het gröt när det gäller mitt budskap. Kort och gott: Undvik klyschor och floskler. Det är summan av kardemumman och pudlens kärna.
Fattar du?


Normalt eller vanligt?

Jag började fundera kring ordet normalt. Vad är normalt, egentligen? Själva ordet tyder på att det är något som följer en norm av något slg. Men vem fastställer normen? Ser man på vad som betraktats som normalt under historiens gång, är det lätt att konstatera att det förändrats över tid. Det finns en tendens att tycka att det som är vanligt också är normalt.

Om det blir tillräckligt vanligt med pedofiler, kommer samhället då att betrakta pedofili som normalt? Kanske om hundra år? För hundra år sedan var homosexualitet ett brott, så vem vet?

Vi kanske måste bli mer vaksamma när det gäller att sätta normer, eller på vem som sätter normerna.

Vintertid

Jag kom på att det är vintertid idag, för mitt checka in-sms kom en timme senare än vanligt. Det kommer alltid 22 timmar innan själva flygningen.
Vi har en lång vinter framför oss. Det känns helt ok, när jag tänker på det.

Hellre hundliv

Ofta används uttrycket "hundliv" om när någon har det slitigt och jobbigt. Det ger intryck av att inte ha någon vidare livskvalitet. Jag har funderat lite över hur det egentligen är att vara hund, och kommit fram till att, i alla fall i vår familj, är det inte så dumt, faktiskt.
Hunden behöver aldrig jobba, städa eller plocka undan. Ingen grälar på henne utom om hon smiter iväg för att jaga grannens katt, eller liknande. Hon kan sova när hon vill och äta när hon vill. Vi ger henne godsaker, och ofta när hon själv säger till att hon vill ha. Hon blir ständigt klappad, kliad och smekt, och överöst med komplimanger om hur fin och duktig hon är. När hon signalerar att hon vill gå ut, får hon det, och vi släpper in henne så fort hon avger sitt bestämda komma in-voff utanför dörren. Vi leker med henne och går på långa promenader. Hon har tre olika fårskinn utplacerade på strategiska favoritställen, framför brasan, vid fönstret med utsikt över vår ytterdörr samt i bilen. Dessutom har hon en sammetskudde som är stor och mjuk och gosig, och som är skön att vairera sig med, för att inte nämna soffan i gästrummet, mattes mage och andra ställen som för tillfället känns bekväma.

Jag tycker hon verkar ha det alldeles förträffligt bra. Tänk om någon hade skämt bort mig så.

Underbar höstdag

Jag var ute på en morgonpromenad med jycken. Det var kristallklart, frostnupet och alldeles vindstilla. Sanden såg pudrad ut och havet var så orörligt att det nästan såg glasartat ut. Kontrasten till den bullrande storstaden är total.
Grannen var ute och krattade löv. Han tyckte att jag varit borta länge. Han och hans fru är pensionärer och håller kollen på vårt hus när vi är borta. De brukar passa hunden ibland också. De är väldigt schyssta, faktiskt. Ibland köper jag med mig små presenter till dem när jag är ute och reser.

Svampmacka

Jag satt bredvid en kille, som jag träffat flera gånger förut, på planet hem. Vi brukar flyga lika ofta och ungefär samma tider antagligen. Han verkar rätt trevlig och har ett intressant jobb. Han har också en lägenhet i Staden.
Idag fick jag hans visitkort. Så nu vet jag vad han heter.

När vi kom hem gjorde jag svampstuvning och så åt vi macka med den och knaperstekta bacon. Det känns skönt att vara hemma.

Jag har krånglat en lång stund med att få min dator uppkopplad och till slut gick det. Nu har jag äntligen så snabb uppkoppling här hemma att jag kan jobba hemifrån. Det ska jag göra i morgon. Underbart. Jag ska sitta okammad, omålad i morgonrock med filt runt benen i soffan med datorn på magen och kopp kaffe bredvid, och njuta av att jag kan se ut hur som helt och fisa när jag vill. :- )

Jorå, ...

Jag är faktiskt bättre i ryggen. Jag var försiktig i helgen, tog regelbundet antiinflammatoriska tabletter och försökte känna att allting var ok. Och det verkar som om det hjälpte. Maken och jag harde det riktigt trivsamt.
Nu har han och hunden rest vidare till Svärföräldrarna, och jag är kvar i Staden ett par dagar till. Igår kväll kändes det som ett riktigt hem, nästan, nu när jag har soffor och skrivbord och andra möbler. Jag strök och sydde lite på köksgardinerna och pysslade på samtidigt som jag kollade med ett öga på tv:n. Det är inte fullt lika stimulifritt längre.
Jag har tyvärr ingen riktig arbetslust dessvärre. Jag börjar fundera på hur jag ska kunna ta mig ur det här på ett smidigt sätt. Men det kanske blir bättre. Jag ska ge den nye chefen en ärlig chans i alla fall. Vi har diskuterat den första kvartalsrapporten (som jag har gjort med honom som föredragande), och han verkar intresserad av det som står där, vilket är positivt.

Annars är det höst och inget särskilt. Det känns som om jag varit hemifrån länge, och det har jag ju faktiskt också. Det blir en och en halv vecka innan jag kommer hem igen på ondag kväll.

Inte riktigt som planerat

Jag hade lite ont i ryggen igår. Den har inte varit riktigt bra under hela veckan. Men idag är det riktigt illa. Jag skulle nog kalla det ryggskott egentligen. Jag kan knappt gå, och fick skicka Maken till apoteket efter värktabletter det första jag gjorde.
Verkligen trist. Vi som hade planerat en massa idag. Nu blir det svårt att göra något alls.

Helg i Staden

Maken kom upp med grejor till mig och min lya idag. Och Svågern hjälpte till att bära in allting. Nu blir det fullt möblerat och en helt annan karaktär på mitt boende i Staden.
Jag uppskattar verkligen att Maken kör hela vägen med släp för min skull, har med sig verktygslådan och fixar allt som jag inte kan fixa själv. Han är så gullig och snäll. Jag hoppas vi får en riktigt trevlig helg.

Vi ska hälsa på en kollega i morgon och på söndag ska jag förmodligen träffa Mamman och Dottern, som jag inte sett sedan i somras. Vi har haft lite telefonkontakt, men det har inte blivit av att vi träffats.

Maken ska handla lite gott, jag ska möblera lite och sedan ska vi mysa.


Svårt att fatta

Jag är tillbaka i Staden efter tre dagars intensivt resande med bil och flyg. Det känns som om det har gått bra ändå.
Idag har jag haft möte med min temporära chef som är helt ny och istället för min före detta chefs chef, som också har slutat..... Han är rätt sjysst, ändå, så det känns inte som någon katastrof.

Maken blev så arg på mig efter att ha läst i min blogg om den oundanplockade kaffekoppen. Jag tycker det är synd, för jag menar ju egentligen inget illa. Jag föröker bara ge en bild av hur jag uppfattar saker och ting, och om han skrev sådana saker, dvs hur han uppfattar saker och ting, skulle jag se det som en tillgång.

Han sa inget om att jag skrev att han är bra och allt annat positivt. Varför känns alltid det negativa mycket mer än det positiva?

Hjälp mot skrivkramp

Hittade en kul sida på nätet som heter Avigsidan. Det finns en massa roliga felskrivningar, särskrivningar, översättningsgrodor, journalgrodor etc. Den har även en blogg-generator som man kan ta till när skrivlustan inte vill infinna sig. Här kommer ett par exempel på typiska bloggtexter som den tagit fram:


Idag har det varit fullt upp på förmiddagen och jag tänkte trots allt elände försöka dra mitt lilla strå till den lilla stacken.

Varför bloggar man egentligen? Det är ju inte direkt en fråga för våra politiker.

Hela dagen kunde man höra tjatet om att de som borde styra det här landet i rätt riktning inte heller får ekonomin att gå ihop. Det vore bättre att forska mer i hur konflikter mellan olika grupper faktiskt uppstår, men det där är något som lilla jag faktiskt inte förstår.

Det var nog allt för idag och i morgon är en annan dag och då ska jag ägna mig mer åt detta.

Ny dag:

I kväll var jag ensam hemma och jag lät tiden gå som jag brukade göra förr i tiden.

Vart går de pengar jag betalar för tv-licensen? Det finns mycket annat jag inte har den blekaste aning om.

Jag såg i en gammal sliten veckotidning att en del män som står inför sin pensionering är glada över den senaste tidens händelser inom EU-området. Det är ju helt sjukt, eller är jag ute på ett feltänk nu?

Allt detta påminner om en trist förfest jag var på en gång och hur utanför jag kände mig. Jaja, fint att du står ut med mitt rabblande (som jag tycker själv i alla fall).

Tja, så kan man hålla på...


Sovsäcksexperiment

Natten till idag sov Maken och jag ute på innergården. vi hade stoppat ner oss i våra vintersovsäckar som vi ville testa nu när det börjar gå ner mot noll på nätterna. Vi låg en lång stund och kollade på himlen först och fick se flera stjärnfall. Det var trångt i sängen eftersom jycken skulle sova mitt emellan oss för att hålla värmen (hon har ingen sovsäck). Dessutom är sovsäckarna så smala över benen att man inte kan ligga i framstupa sidoläge.
Stabilt sidoläge. Fast jag drar upp knät mycket högre.

Jag härdade ut i några timmar, men sedan gick det inte. Jag bara måste ha upp ena knät under hakan. Det kändes som om varenda fiber i kroppen ömmade av att inte kunna ligga rätt och att inte kunna röra sig ordentligt.
Vi gick in och la oss i sovrummet, och där var det verkligen svalt. Annars frös vi fakriskt ingenting när vi låg ute. men vi ska nog satsa på bredare sovsäckar. Vi kan ge de gamla till hunden, eller nåt.

Han är bra ändå

Han har varit positiv i helgen, Maken alltså. Fnurran från i torsdags har lagts in i arkivet. Nu är han ute och klipper ner nyponrossnår på mitt förslag.
I förmiddags när vi åkte hem, satt vi och pratade i bilen, och han var analytisk och insiktsfull. Jag tycker verkligen om honom när han är sådan. Det är nästan så att jag skulle kunnabli kär i honom igen.

Stillhet

Jag sitter i soffan i vardagsrummet. Höstsolen lyser blekt genom ett kyligt dis. Det ser ut att bli en fin, vindstilla dag. Det är alldeles tyst här. Maken har gått till jobbet, hunden ligger och tittar ut genom fönstret och elden brinner långsamt i öppna spisen.
Vi pratade igenom våra "undanplockningproblem" i torsdags kväll. Jag vet inte om lyckades uppnå något större samförstånd, men till slut tröttnade Maken och sa: "Kan vi inte kolla på film istället? Jag är så less på att prata om det här." Ok, sa jag, och så gjorde vi det.

Nu ska jag gå ut på en lång promenad. Jag ska njuta av den friska höstluften, inspektera vad som flutit i land på stranden och kasta pinnar med hunden.


Efter det ska jag gå hem och jobba. Det är för mycket just nu. Veckorna räcker inte till, och jag känner att jag börjar få min sedvanliga stressvärk i ländryggen.


Började bra, slutade illa

Det var så mysigt att komma hem igår. Jag var hemma vid elva någon gång och jag kände mig helt slut. Ont i nacken, ömmande muskler i skuldrorna och mentalt övermätt på intryck. Maken hämtade mig på flyget och vi åkte hem, tog macka och öl framför brasan. Jag somnade innan jag ens ätit upp sista mackan. Efter ett tag lyckades jag i alla fall ta mig samman och stappla i säng.
I morse var Maken inte glad. Jag märker det direkt när han är på det speciella humöret, som tydligt visar att jag hamnat i onåd för något jag gjort eller inte gjort. Han säger oftast inget förrän jag frågar vad det är.
Jag hade inte plockat undan efter mig kvällen innan. Jag hade inte vikit ihop filten i soffan, jag hade bara ställt glaset och assietten på diskbänken istället för i diskmaskinen. Jag hade även missat att lyset var tänt över köksdelen och bara släckt delen över vardagsrummet.
Maken tycker att jag på så sätt visar ringaktning för honom, vårt hem och hela vår tillvaro tillsammans. Jag försökte säga att jag faktiskt hade plockat undan till viss del, men att jag var trött, ja nästan halvdöd, och att man kanske kunde ta det på morgonen i stället.
Jag sa att jag klarar inte av hans krav, att det förmodligen är bäst att vi delar på oss, om det är så att han inte kan aceptera att vi har olika syn på vad som är viktigt i det här avseendet. Jag klarar inte av de här utbrotten av anklagelser när han anser att jag missat något. Det är som att gå på ett minfält.
Han gick ut med hunden, hade inte sin telefon med sig, och til slut var jag tvungen att åka ifrån honom till jobbet. Han vägrade svara när jag ringde. Till slut fick jag ett sms, men då mådde jag verkligen väldigt dåligt.
Det känns väldigt tungt när det blir så här.

Kämpat väl

Ja, nu har jag gjort vad jag ska här i Utlandet, och jag ska strax åka till flygplatsen. Det har som vanligt varit välfyllda dagar, många nya människor, en del välbekanta ansikten, trevliga kvällar med god mat och gott sällskap.

Det sista jag gjorde var att ge ledningsgruppen en rak höger. Först var jag beskedlig och snäll en lång stund så att de slappnade av. Jag lyssnade noga till alla deras synpunkter och vi hade ett bra möte där vi hann gå igenom allt som jag planerat. Sedan serverade jag en ganska stark åsikt, som de verkligen förtjänade. Det blev lite tyst runt bordet, men motattacken uteblev helt. Tur att jag lagt bedövningssprutan så noggrant innan. Men jag tror att budskapet faktiskt nådde fram. Vi får se vad som händer nu. Jag kanke bedövade så mycket att det inte händer något.

Nåväl, tiden får utvisa det. Jag kommer fler gånger.

Rivstart på veckan

Jag hann med planet Utrikes. När jag kom fram tog jag hyrbil och körde ett par timmar till själva anläggningen. Väl framme var det redan lunch, pga tidsskillnaden.
Vi jobbade rätt intensivt hela dagen. På kvällen fick jag sällskap i gästvillan av en kollega, som åt med mig och vi delade en flaska vin. Hon åkte hem ganska tidigt, för hennes man skulle hämta henne.
Det gjorde inte mig så mycket. Jag tände en brasa, satte på bastun och myste i kubik.
Sedan sov jag väldigt gott.

Lugn kväll

Jag har kommit fram till min lya i Staden. Det finns inte mycket att göra här. Man skulle kunna likna det vid det "stimulifria" rummet som Lisbeth Salander fick tillbringa tid i. Fast jag är inte fastspänd förstås, och jag är här ganska frivilligt. Egentligen är det rätt skönt emellanåt. Men att ha det så jämt skulle inte vara så kul. Nu gör jag saker jag oftast inte tar mig tid till hemma: Lägger ansiktsmask, ägnar mig åt nagelvård, forvård osv. Ganska självupptaget med andra ord. Men jag ska skaffa träningskläder och joggingskor så att jag kan komma ut och röra på mig. Sedan lyssnar jag på bok tills jag somnar. Nu är jag klar med alla Stieg Larssons böcker så i kväll ska jag börja med en helt ny.
I morgon bitti, alldeles grymt tidigt, ska jag åka ut till flygplatsen och ta första flyget Utrikes. Efter landning ska jag plocka ut en hyrbil och köra ca två timmar. Jag kommer att vara svimfärdigt hungrig när jagkommer fram med blodsockernivå i tåhöjd. Kanske ska köpa något på flygplatsen som färdkost.
Det är väldigt bra att de tar kort överallt eftersom jag aldrig kommer ihåg att växla pengar.

Egentligen

Fantastikt höstväder idag. Vi var ute på en rask promenad efter frukosten på verandan, där det kändes nästan som sommar.
Det blir en kort helg, eftersom jag måste åka hemifrån redan i morgon eftermiddag för att komma med flyget till nästa ställe på måndag morgon. Det känns lite tungt. Man borde inte behöva starta arbetsveckan i ett annat land på måndag morgon. Men nu blev det så den här gången.
Jag känner att min blogg blir alltmer ytlig. Jag skriver inte längre om hur jag egentligen känner det, och om vilka tankar som rör sig i mitt inre. På så sätt fyller inte bloggen den terapeutiska funktion som jag från början avsåg att den skulle göra. Orsaken till att jag inte längre skriver allt, är för att jag vet att Maken läser, och att han blir upprörd.
Alltså censurerar jag mig själv även här, som jag alltid har gjort i alla andra sammanhang, och förmodligen alltid kommer att göra.
Det känns lite trist.

En kväll av alla

Jag sitter på hotellrummet. Kvällen har fördrivits med en kollega.
Jag har även pratat sju minuter i telefon med Maken. Han har besök av sina föräldrar, sin syster och svåger, vår son och svärdotter och svärdotterns mamma och lillebror. Fulla huset med andra ord. Jag kände mig väldigt långt borta. Han hade inte riktigt tid att prata med mig, och egentligen fanns det kanske inte så mycket att säga heller. Inte för mig i alla fall. Jag har bara jobbat.
I morgon kväll ska jag åka hem. Det har varit två hela dagar med fullt program här hittills, och jag trodde nästan att jag skulle få tid att sitta för mig själv en stund och jobba i morgon, eftersom planet inte går förrän 18:00. Men jag tror att det blir fullt program i morgon också, så som det har utvecklat sig. Jag är glad att jag inte snålade med tiden när jag bokade, utan att vi hinner göra det vi ska utan att stressa.
De har tagit väldigt väl hand om mig här. Varje morgon kommer en stor, blank, svart, "diskret" Mercedes glidande och hämtar mig prick klockan åtta utanför hotellentrén. Den hämtar mig lika punktligt utanför kontoret på eftermiddagen och kör mig till hotellet. Den kör mig till och från flygplatsen, och skulle förmodligen köra mig någon annanstans också om jag ville det. I bilen sitter en oerhört artig chaufför (fast det är flera olika) som ber om ursäkt om det guppar för mycket. Jag skulle lätt kunna vänja mig vid att ha det så jämt, känner jag. Det enda som fattas är sådana där EU-flaggor som jag har sett att de har på bilarna på TV-nyheterna. Fast det hade inte varit lika diskret, förstås.


Mätt i magen

Efter en lång dag, gick jag hem till hotellet och slocknade i en timme. Sedan var det dags att ta sig sammanoch träffa kollegorna på middag. Det var en väldigt mysig restaurant i gamla stan med riktigt god mat, gott vin, starkt, drickbart kaffe och bra på alla sätt. Det tog till och med slut i rimlig tid, vilket känns rätt skönt. Jag börjar bli för gammal för att vara ute och nattsudda under veckorna.
Nu ska jag koppla av och bara ha det bra ända tills i morgon bitti, då jag ska upp och uthärda det svaga blasket till kaffe som serveras i samband med frukosten på hotellet.


Framme

Nu ligger jag nyduschad och nerbäddad bland hotellvita lakan och en massa kuddar. Av någon anledning känns det särskilt skönt att tvätta bort dagen efter att ha varit på resa. I morse känns väldigt avlägset efter ruschen till flyget, en hel dags arbete, och sedan ytterligare tre starter och landningar.
Nu sitter jag och hetsäter Gott och Blandat som jag köpte på flygplatsen. Det är inte riktigt bra, särskilt inte som jag redan smäckt i mig en Valrhona chokladkaka. Jag måste faktiskt skärpa till mig på kostfronten.

Det där att känna sig som en bedragare, en bluff, som när som helst kommer att bli avslöjad i sin fulla inkompetens, är faktiskt inte helt ovanligt. Sedan finns det säkert stora variationer när det gäller hur starkt man känner det så, eller hur ofta. Men det har skrivits massor om det. På engelska heter det "the impostor syndrome".

Kanske är det fler än vi anar som känner sig som lurifaxar i sin dagliga gärning.

Landet i Öster

Det var på håret att jag hann med flyget i morse. Stackars Maken! Han går upp tidigt för att köra mig till flyget, och hatar att blåköra, ändå tvingas han göra det för att jag är så sen. Nu sitter jag på kontoret i Staden, och i kväll flyger jag vidare österut. Tre hela dagar med fullspäckat program hos de artiga kollegorna. Det ska faktiskt bli rätt kul.

Nu när jag har åkt upp ett snäpp i den organisatoriska hierarkin, blir jag bemött med ännu större omsorger än tidigare. Det märks inte ett dugg bland de svenska kollegorna. Där är alla så platta, och det är rätt befriande, tycker jag. Jag vill gärna kunna vara mig själv och inte behöva tänka hela tiden på att jag är chef, speciellt som jag inte känner mig som en sådan. Utom ibland, när jag märker att det blir som jag säger. Det förvånar mig lika mycket varje gång.

Men i öster är kulturen annorlunda. Där erkänner man sina chefer på ett annat sätt. Cheferna förväntas ta beslut och peka tydligare med hela handen. Det kan vara lite svårt att anpassa sig, men lite grand måste man ändå göra det.

I morgon ska jag träffa hela deras ledningsgrupp. Då kan jag inte sitta och fnissa och bita på naglarna. Jag måste ikläda mig min säkra, proffsiga roll och tydligt tala om varför jag kommit, vad jag vill och vad som förväntas av dem. Men det bekymrar mig inte så mycket. Jag lyckades lura folk att jag var kompetent i flera år, då när jag var konsult. Och tjänade massor med pengar på det, till och med.

RSS 2.0